Adres - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Iris Huber - WaarBenJij.nu Adres - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Iris Huber - WaarBenJij.nu

Adres

Door: Iris

Blijf op de hoogte en volg Iris

14 September 2007 | Portugal, Lissabon

Maandagavond ben ik dus verhuisd naar mn nieuwe kamer! Het is echt supermooi en de komende week komen er nog wat nieuwe meubels bij. Ook wordt er snel internet geregeld, hopelijk dit weekend.

Het is een oud huis, dus voor warm water moet je de geiser handmatig aan doen en je kan de temperatuur daar instellen met een soort van schuifje. Er is dus ook geen wasmachine, dus heb ik gisteren mijn spullen naar de plaatselijke wasserette gebracht. Ben erg benieuwd hoe ik ze vandaag zal aantreffen….

De wijk waarin in woon is echt nog zoals vroeger. Iedereen zit overdag op straat, oude vrouwtjes breien, en de mannen drinken een biertje of zijn aan het klussen. Tegenover mijn huis is een klein terrasje, helemaal ingericht voor de toeristen. Je ziet dan ook regelmatig groepen toeristen voorbijkomen. Twee restaurantjes in mijn straat worden ook genoemd in twee boeken die ik heb van Lissabon, een toeristische hotspot dus! :-)

Dinsdag wilden Sabine en ik naar Ikea om wat spullen voor onze kamers te kopen. Na een busrit van een uur waren we er dan eindelijk. Maar wat bleek, in het dorpje was er een feestdag en de Ikea sloot dus om 13 uur. En natuurlijk kwamen wij om 13.05 aan… Dus er zat niets anders op om weer een uur terug te reizen. Opzich wel leuk, een beetje sightseeing. Daarna maar gaan winkelen in een andere grote shopping mall.

‘s Avonds zijn we uit geweest in Bairrio Alto. Een oude wijk in het centrum met allemaal kleine barretjes en omdat ze zo klein zijn staat iedereen op straat. Soms zijn de straten zo smal, dat er niet eens een auto doorheen kan. Dat is overigens ook zo bij de straat waaraan mijn huis ligt.

Woensdag een tweede poging gedaan om naar de Ikea te gaan. Deze keer ging alles gelukkig goed! Gisteren had ik de eerste introductiedag op de universiteit. Op mijn faculteit zijn er meer dan honderd Erasmusstudenten! Eerst een welkomspraatje, en daarna een rondleiding in kleinere groepjes. Je kreeg meteen een envelope met allerlei info over de vakken etc. Vandaag heb ik me voor de vakken ingeschreven. Ik ga European law, development economics, modern and contemporary history en international management volgen. Per vak heb je drie colleges, dus het wordt lekker druk. In Tilburg heb ik namelijk maar een of twee colleges per vak. Daarnaast ga ik ook een Portugese talencursus volgen, die is ook nog eens twee keer per week.

De eerste colleges beginnen al om 8 uur! Maar gelukkig heb ik het tot een dag kunnen beperken :). Helaas is dit wel op vrijdag, maargoed, we zullen zien hoelang ik dat voorhoud… De rest van de dag ben ik namelijk vrij.. De reistijd naar de universiteit is ongeveer 45 minuten. Eerst lopen naar de metro en daarna weer lopen naar de universiteit.

Al met al, begint alles hier een beetje te lopen, heb inmiddels een metro en buskaart. Die kost maar 27 euro per maand, voor onbeperkt reizen! Nu nog internet thuis..

Alle kaartjes en andere dingen kunnen jullie sturen naar:
Beco do Alfurja 2, andar 2
1100-017 Alfama, Lisboa

Ik ben mijn Nederlandse simkaart ergens kwijtgeraakt, dus ben alleen te bereiken op mijn Portugese nummer. Had al jullie nummers gelukkig nog wel op mn telefoon staan. Smssen naar een buitenlands nummer is niet veel duurder dan naar een Nederlands nummer ,-)

Liefs, Iris

P.S. Foto's volgen maandag!

• 14 September 2007 - 12:30

Lorian:

Klinkt goed, zeg to te horen begin je de weg al een beetje te vinden en voel je je alngzamer hadn al mee rthuis in je nieuwe huisje.
    leuk zeg en succe smet je eerste colleges. De mijne zijn ook net begonnen en ik moet zeggen, best wennen na 2 jaar.
    succes en tot mails x

• 14 September 2007 - 15:00

B Sister Soraya:

He zusie,

Blij te horen dat het allemaal zo goed verloopt, druk programma. Fijn voor je dat je in zo'n goede buurt woont.
    Ik ga je helemaal volgen via je site en we houden contact.

Liefs XXX Soraya

• 14 September 2007 - 16:59

Jesca:

Hee Iris,
    klinkt allemaal leuk! Zijn je huisgenoten ook leuk? Ben benieuwd hoe de colleges gaan bevallen.
    xxJesca

• 14 September 2007 - 19:56

Marije:

Heej liever Iris,

Leuk zeg, je bent al helemaal gesetteld. Super leuke vakken ook, maar wel erg druk, niet vergeten dat je ook al die leuke dingen moet doen, colleges volgen kan ik Nederland ook ;-)

Grappig dat je development economics gaat doen, kan ik eindelijk eens met je mee praten over je studie. (eerder snapte ik er nooit wat van) :-D

Veel succes en veel plezier!
    Dikke kus, Marije

• 15 September 2007 - 08:39

Judith:

Nice om te lezen dat je al enigzins gesetteld bent! Ik ben me op dit moment ook aan het inschrijven voor de vakken in Sydney, spannend! Succes met al die colleges en laat even weten wanneer je internet hebt dan kunnen we skypen!
    Dikke knuffel

• 15 September 2007 - 08:45

Mayke:

Hey Iris,
    Fijn dat alles is geregeld voor je kamer! Succes met je vakken leuk dat je ook een Portugese talencursus gaat doen.
    xxx

• 15 September 2007 - 09:15

Warner & Cisca:

Gezellig, zeg al die berichtjes.
    En wat heb je al veel voor elkaar gekregen. Lekker om je eigen plekje te hebben. Bofferd om zo heerlijk in een gezellig deel van de stad te wonen.
    Als ik zo je plannen lees, ben je heel wat van plan!! Wordt het niet te veel!!En nederlanders genoeg in de buurt begrijp ik met al die Erasmusstudenten.
    Denk eraan, ook genieten en....goed om je heen kijken en....tijd houden om ons op de hoogte te houden.
    Heel veel succes en plezier, kusjes Cisca